Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN

Imbarro Home & Fashion B.V.
Spadelaan 19
7331 AK Apeldoorn

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere aankoop en overeenkomst, die wordt aangeboden door Imbarro Home & Fashion B.V. via de website imbarro.nl en via winkels, die artikelen van Imbarro Home & Fashion B.V. verkopen.

1. Prijzen

Alle genoemde prijzen zijn in Euro’s, inclusief 21% BTW en exclusief verzendkosten (vanaf € 50,00 geen verzendkosten voor afleveradressen in Nederland). Voordat de bestelling wordt bevestigd door de klant is de volledige prijs (inclusief verzendkosten) bekend. Prijzen en andere gegevens vermeld op de website, op beurzen en in communicatie-uittingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

2. Orderbevestiging

De orderbevestiging is geen betalingsbewijs, maar uitsluitend een mededeling dat de bestelprocedure succesvol is verlopen en wij jouw bestelling hebben ontvangen.

3. Betaling

Betaling van een online bestelling verloopt door middel van: overboeking vooraf, online betaling vai Ideal, Sofort Banking, Belfius Pay Button, Bancontact of Credit Card. Je kunt ook contant of met een pin betalen als je de order afhaalt bij een winkel bij jouw in de buurt.

Extra bankkosten voor buitenlandse transacties zijn voor rekening van de klant. Indien Imbarro Home & Fashion B.V. een betaling na aanmaning niet binnen de gestelde termijn ontvangt, wordt de vordering ter incasso uitbesteed. In dat geval is de klant tevens de daadwerkelijk gemaakte gerechtelijke en buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd.

4. Verzending & Levering

Imbarro Home & Fashion B.V. streeft ernaar een bestelling, waarvan ook de betaling voor 13:00 uur ontvangen is, dezelfde dag te verzenden naar het opgegeven adres.  

Overschrijding van deze verzendtermijn geeft geen recht op annulering. Imbarro Home & Fashion B.V. zal wanneer een bestelling niet binnen 2 werkdagen wordt verzonden, dit zo spoedig mogelijk mededelen.

De uiterlijke leveringstermijn indien niet op voorraad bedraagt 30 dagen. Overschrijding van de 30 dagen leveringstermijn- geeft recht op annulering van de bestelling. Een overschrijding van de leveringstermijn wordt direct medegedeeld. Indien je de bestelling wenst te annuleren, wordt het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 30 dagen terugbetaald.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten inclusief verpakkingskosten vind je in deze tabel:

Voor overige landen staan de verzendkosten standaard op € 99,00, maar zijn ze op aanvraag (service@imbarro.nl). Voor de verzending maakt Imbarro Home & Fashion B.V. gebruik van de diensten van verschillende vervoerders. Imbarro Home & Fashion B.V. kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of verlies tijdens of na transport door de vervoerder.

5. Afhaalpunt

Bestelde artikelen van Imbarro Home & Fashion B.V. zijn op afspraak af te halen bij een van onze winkels bij jouw in de buurt.

6. Ruilen & Retourneren

Mocht de bestelling toch niet aan jouw verwachtingen voldoen, dan dien je dat binnen de wettelijke termijn van 14 dagen na ontvangst het betreffende artikel retour te zenden, samen met het retourformulier.

Portokosten en verzendrisico van een retourzending komen voor rekening van de koper. De kosten voor onvoldoende gefrankeerde retourzendingen trekken wij af van het terug te betalen bedrag. Wij betalen terug via dezelfde betaalprovider en bankrekening, die zijn gebruikt voor de betaling.

Het geretourneerde artikel dient ongebruikt en in de originele verpakking door ons te worden ontvangen. Terugbetaling geschiedt binnen 30 dagen. Afgeprijsde artikelen kunnen niet worden geruild of geretourneerd. 

7. Reclameren & Aansprakelijkheid

Imbarro Home & Fashion B.V. stelt zich niet aansprakelijk voor schade toegebracht door het verkeerde gebruik van geleverde goederen. Imbarro Home & Fashion B.V. is niet aansprakelijk voor enige schade die zou zijn voortgekomen uit het gebruik van de door haar geleverde producten. Imbarro Home & Fashion B.V. is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van een vertraagde levering van een bestelling.

8. Garantie & Service

Bij aankoop van een product van Imbarro Home & Fashion B.V. kun je altijd rekenen op de wettelijke garantie. De wettelijke garantie betekent dat je altijd recht hebt op een goed product. Als een product niet deugt, heb je recht op gratis reparatie. Is het product niet te repareren, dan heb je recht op teruggave van het aankoopbedrag van dit product. Er is in Nederland echter geen wettelijke garantietermijn. Dit is omdat het ene product langer meegaat dan het andere. Is het probleem met het product jouw schuld? Dan heb je helaas geen recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van je aankoopbedrag. Heb je het product normaal gebruikt, maar is het gewoon versleten? Ook dan heb je geen recht op gratis reparatie, vervanging van het artikel of teruggave van het aankoopbedrag. 

Hoelang je onze producten zonder problemen kunt gebruiken, hangt af van wat het is en hoe het is gebruikt. Een houten tafeltje heeft bijvoorbeeld een langere levensduur dan een plaid. Wat je van onze producten mag verwachten hangt af van de informatie op onze website of in onze reclame (als wij aangeven dat een kussen wasbaar is op 30 graden, dan moet je dat kussen machinaal kunnen wassen op een lage temperatuur) en van de prijs van het artikel. Koop je iets met korting, dan heb je ook recht op een goed product, maar kun je het product helaas niet ruilen als de kleur of het dessin niet bevalt.

Een product is niet goed als het niet compleet of beschadigd is.

Als er iets mis is met een product kun je dat melden bij de winkel waar je het product hebt gekocht. Heb je het artikel online via imbarro.nl gekocht, dan kun je met je klacht terecht bij service@imbarro.nl. We zullen je dan vragen om een foto van de beschadiging en een aankoopbewijs. Hou er rekening mee dat wij de minimale garantietermijn van 6 maanden na de aankoopdatum hanteren. Klachten, die na 6 maanden worden gemeld, worden niet meer in behandeling genomen.

Heb je een klacht dan zal de winkelier of Imbarro Home & Fashion B.V. deze in behandeling nemen en in alle redelijkheid trachten te komen tot een oplossing. Voor beschadigde artikelen stellen wij voor de reparatiekosten te vergoeden. Zo voorkomen we onnodige verzendkosten en sparen we het milieu. 

Imbarro Home & Fashion B.V. streeft ernaar om de klacht binnen 30 dagen af te handelen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan wordt je op de hoogte gesteld van de vertragingsduur. Deze regeling geldt onverminderd de rechten en vorderingen die de wet aan de koper toekent.

9. Privacy

Imbarro Home & Fashion B.V. geeft geen persoonsgegevens van de klant aan derden. Jouw persoonsgegevens zullen uitsluitend worden gebruikt ten behoeve van de verwerking, bezorging van jouw bestelling en onze administratie. 

10. Model- prijs- en kleurafwijkingen

Wij behouden ons het recht voor op prijsafwijkingen en kleine model- en kleurafwijkingen. Deze afwijkingen zijn inherent aan onze werkwijze en kunnen niet altijd voorkomen worden. Bij grote afwijkingen in model, kleur en prijs zullen wij je vooraf inlichten. Je hebt dan de mogelijkheid de koopovereenkomst kosteloos te ontbinden. Door het plaatsen van een bestelling verklaart de klant zich zonder voorbehoud akkoord te gaan met bovenstaande algemene voorwaarden.

Op deze voorwaarden is uitsluitend het Nederlandse recht van toepassing, of anders volgens afspraak.

Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de KvK in Zutphen onder KvK nummer: 71143416

Apeldoorn, Mei 2019