•  Nederlands
  •  English
  •  Deutsch
  • Imbarro colours your life!
  • alle producten zijn met de hand gemaakt
  • in een beperkte oplage
  • daarom krijg je altijd iets bijzonders
  • mix & match jouw eigen stijl
  • voor iedereen een eerlijke prijs
  • cadeau voor je vriendin of voor jezelf!

Botanic is hot

11-06-2018 08:54

Botanic is trend bij Imbarro Home & Fashion

Botanic Trend : Haal de natuur in huis!

De Botanische trend is een echt blijvertje. Het geeft ons een heerlijk gevoel; “alsof je de natuur in huis haalt”. Maar wat is de Botanische trend nu eigenlijk en hoe pas je hem bij jou thuis toe?

Tover jouw serre, woon- of slaapkamer om tot oase

Het belangrijkste element van de Botanische stijl is de natuur. Tover jouw serre of woon- of slaapkamer om tot een echte oase. Vindt jouw eigen natuurschatten zoals veren, stenen, schelpen en verweerd hout en maak daar mooie stillevens van. Voeg een variatie aan planten toe. Kijk welke planten het beste in jouw interieur, ruimte en sfeer kunnen leven, want als natuurliefhebbers is het ons te doen om het leven en niet om planten dood te laten gaan door gebrek aan zonlicht, warmte of water. Zo, nu is de basis voor de natuur in huis gelegd.

Exotische kleuren met groen verbonden

Iedereen die denkt dat de Botanische trend bestaat uit witte wanden, effen vloeren, houten meubelen en veel groene planten, doet de natuur eigenlijk tekort. In de meest romantische seizoenen is de natuur veel kleurrijker en exotischer. Zo’n speelse tropische Botanische look kun jij natuurlijk ook zelf gemakkelijk creëren met woonaccessoires zoals sierkussens, karpetten, plaids, dekens, wandkleden, tafelkleden en plantenbakken. Wees hierbij niet bang om voor verschillende prints te kiezen. In de tuin staan die verschillende bloemen toch ook naast en zelfs door elkaar. En als je groen als tint de verbinding laat maken, zit je altijd goed. Wij hebben ook een categorie Botanische woonaccessoires in de shop met leuke evergreens.

Heb je geen groene vingers? Dat los je zo op:

Je kent ze wel, van die ingelijste botanische prints, aquarellen of die prachtige gedroogde boeketten in een lijst! En onder de plantensoorten zijn naast de bekende trouwe cactus ook veel andere vetplanten, die dankbaar groen blijven met maar heel weinig water. Bijvoorbeeld deze van Intratuin. En wat dacht je van een hele muur behangen met een botanische print? Wij zijn fan van het behang van Eijffinger. In de Vivid collectie van Eijffinger zit bijvoorbeeld vliesbehang met een dessin van de bladeren van een bananenplant.

Hou onze blog in de gaten voor weetjes over trends in kleur, materiaal, stijl en interieurdecoratie. >>>> Volgende keer over de trends voor 2019!

Geplaatst in Nieuws door Annika Dijcks